Svetosavske svečanosti počinju danas, 16. januara

Pripreme za Svetosavske dane znanja i veština koje počinju 16. januara prikazivanjem filma „Gde cveta limun žut“ su u punom jeku.

        Direktor STŠ „Mileva Marić“ Jadranka Pešti kaže da su titelski srednjoškolci u prvom polugodištu ostvarili  očekivani uspeh. To znači da je polovina učenika imala pozitivan uspeh, a najbolji su maturanti – ekonomisti. Najbolji i uspeh na nivou škole zabeležili su učenici drugog razreda ekonomske škole E21 sa prolaznošću od 69%. Izostanci su i dalje veliki problem. U proseku svaki učenik je izostao sa nastave po 38 časova, ili jednu radnu sedmicu.
        Pripreme za Svetosavske dane znanja i veština koje počinju 16. januara prikazivanjem filma „Gde cveta limun žut“ su u punom jeku. Tih dana održaće se takmičenja iz poslovne korespodencije, osnova ekonomije, iz praktične nastave mašinstva, a takmičiće se i trgovci. Sportski dani su predviđeni za 18. i 19. januar – održaće se šahovski turnir i takmičenje u nadvlačenju konopca. Prezentacija mašinskih zanimanja škole za osnovce je predviđena za 22. januar. U Utorak 23. janura u organizaciji profesora Gorana Zečevića i Nede Miletić biće više reči o besedništvu u školi, a za uvod  filmu „Mletački trgovac“ predviđena je priča o Viljemu Šekspiru. Govoriće se i na temu Sveti Sava u savremenoj poeziji, zaštićenim prirodnim dobrima Vojvodine, a katiheta Predrag Hrubik je organizator teme „Pojam svetosti u hrišćanstvu“.
        Tradicionalna Svetosavska svečanost je zakazana za subotu 27. januar.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 16, 01, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *