Pozitivno ocenjen rad Predsedništva Udruženja dijabetičara opštine Titel

Članovi Predsedništva posetili su tokom 2006. godine Lok, Vilovo, Gardinovce, Mošorin i Šajkaš, razgovarali sa dijabetičarima i zainteresovanim građanima o radu Društva, mogućnostima učlanjenja, proverili nivo šećera u krvi i najugroženijim podelili pomoć koja se najčešće ogledala u podeli aparata za merenje nivoa šećera u krvi.

        Takođe je u školama u Loku i  Gardinovcima pedijatar Doma zdravlja Zlatana Todorović održala predavanja na temu Kad dijabet napadne dete. Tada je deci konstrolisan nivo šećera u krvi, i na sreću sa dobrim rezultatima.
        Letnju školu zdravog života u Vrdniku pohađali su titelski  mališani oboleli od šećerne bolesti. Ovo je samo deo aktivnosti  Predsedništva  koji su prezentovani na sednici Udruženja dijabetičara opštine Titel, održanoj 22. decembra a kojoj su prisustvovali i gosti iz Novog Sada.
        Usvojen je i predlog rada za narednu godinu uz povoljnu vest da bi uskoro trebalo da počne sa radom i kancelarija Udruženja u zgradi Crvenog krsta. Ukazano je i da nema volontera – penzionisanih medicinskih radnika koji bi više radili sa obolelim od šećerne bolesti. Za  2007. planirano je dosta akcija – obilazak starih lica, organizovanje prigodnih sportskih turnira, uz kontinuiranu brigu o članovima Udruženja.
       
Ovom prilikom podeljeno je i pet savremenih aparata za merenje nivoa šećera u krvi i to Jovanu Gligoriću, Anifi Ališaji i Jovanki Šer iz Titela, te bračnim parovima Nadi i Emilu Atanackovu i Draginji i Dušanu Jasiću u iz Loka.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 16, 01, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *