Božić i Badnje veče svečano proslavljeni u Titelu

Jedan od najvećih hrišćanskih praznika, rođenje Isusa Hrista – Božić, vernici rimokatoličke ispovesti u Titelu dočekali su i proslavili na najbolji mogući način.

         Zahvaljujući župniku Franji Luliću i vernicima, hram „Uznesenja Presvete Bogorodice“ u Titelu bio je kao u bajci. Dve velike božićne jelke koje su vernici sa svojim pastirom okitili posebno su ostavile utisak.

         Svetu misu služio je župnik Franjo Lulić (ponoćka), a u božićnoj propovedi koja je tada održana naglašeno je da: „Moramo naučiti ljubiti ovaj svet, kako nas je sam Isus Kristos učio“. Posle propovedi deca koja uče veronauku izvela su prigodan program – božićnu dobrodošlicu, koji su pripremili Marija Križan i Robert Dudaš. Na kraju svete mise župnik Lulić obratio se okupljenim vernicima, kao i pravoslavnom svešteniku pravoslavne crkve u Titelu Miletu Majkiću, predstavnicima lokalne samouprave i ostalim gostima.

          Župnik Lulić je lično kupio oko 100 paketića za najmlađu decu koja pohađaju veronauku. U Titelu je podeljeno 50 paketića, a u Loku, gde župnik Lulić takođe vodi službe, podeljeno je 40 paketića.

Autor: Žika Marković
Datum: 14, 01, 2007.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *