Započeli radovi na obnovi puta Mošorin – Šajkaš

Višedecenijske želje Mošorinaca, da savremenim putem budu povezani sa svetom, ovih dana postaju stvarnost. U ponedeljak, 4. decembra, započeli su radovi na izgradnji puta Mošorin – Šajkaš, dugog osam i po kilometara, koji će ovo lepo bačko naselje otvoriti prema svetu i ubrzati njegov razvoj.

        Konačno se neko setio Mošorina, da i ovde uradi nešto vredno pa makar to bilo i pred izbore. Svečanosti otvaranja radova prisustvovali su: Milivoj Petrović, predsednik titelske opštine, Mika Vlaović, narodni poslanik, predsednici šajkaške i vilovačke mesne zajednice, Slaviša Jugović, direktor OŠ “Isidora Sekulić“ kao i brojni meštani. Obraćajući se prisutnima, Nada Bodrožić, predsednik Okružnog odbora Nove Srbije, istakla je da se ovaj projekat realizuje uz veliku podršku Velimira Ilića, ministra za kapitalne investicije i JP “Putevi Srbije“.
          Sredstva u vrednosti oko 150 miliona dinara obezbeđena su i radovi su započeti iz centra Mošorina, od crkve. Izvođač radova je “Bačka put“ iz Novog Sada. Put će biti širine pet metara. Skida se kompletna kocka, a na pripremljenu podlogu naneće se dva sloja asfalta.
        – Radićemo onoliko koliko nam vremenski uslovi dozvole a potom nastaviti na proleće. Voleo bih da do zime završimo deonicu kroz Mošorin – rekao je Pera Kuljić, rukovodilac radova.

Autor: N. Turajlić
Datum: 07, 12, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *