MAM festival monologa, aforizama i monodrame u Titelu

MAM je skraćenica za festival monologa, aforizama i monodrame koji će se prvi put održati u Titelu od 24. do 26. novembra.

           Domaćin učesnicima festivala biće DOO „Radulović“, a u hotelu „Tisa“ nastupiće tridesetak učesnika.
          
-Festival ima takmičarski karakter, za kategoriju monolozi prijavilo se 10 takmičara iz Paraćina, Novog Sada, Šapca. Drugog dana nastupiće desetak autora aforizama iz Kucure, Vrbasa, Novog Sada, dok će trećeg dana biti izvedene 3 ili 4 monodrame, istakao je Gojko Todorović, predsednik Udruženja Šajkaška koja je organizator ove manifestacije na konferenciji za novinare održanoj 22. novembra u Ankeru.
          
Opština Titel je pokrovitelj ove manifestacije, a predsednik opštine Milivoj Petrović na konferenciji je naglasio da je to nastavak saradnje Udruženja i Opštine i najbolji dokaz podrške kulturnim zbivanjima.
          
U okviru manifestacije održaće se i dvodnevna kolonija slikara na kojoj će učestvovati dvadesetak slikara Šajkašle, a nastupiće i pevačke grupe koje neguju etnos ovog podneblja, kazala je za novinare Jovanka Bekvalac, sekretar Udruženja Šajkaška.
          
Aleksandar Prokin u ime domaćina je naglasio da mu je drago što su se organizatori opredelili za Titel koji će brojnim učesnicima moći pokazati lepote mesta, ali i Šajkaške. Vesna Kapoš, predsednik Saveta Mesne zajednice Titel istakla je da ovakve manifestacije imaju priliku da afirmišu male sredine.
          
Sva tri dana MAM Festival monologa, aforizama i monodrame počinje u 17 časova u „Tisi“.

Autor: Dušanka Buvač
Datum: 25, 11, 2006.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *