Izložba-fotografija-Gardinovci

Изложба фотографија у Гардиновцима

Препоручите пријатељима

ГАРДИНОВЦИ: Дана 08.08.2024. године у Гардиновцима у Дому културе, одржана је изложба фотографија о Гардиновцима, где су учесници били интернационални фотографи, али такође су се ту нашли и најмлађи учесници дечијег узраста.

Бесплатна храна и освежење обезбеђени су од стране ресторана „Birds“ из Београда, за музички програм задужен је био музичар Марјан који је свирао теремин (електронски музички инструмент који се свира без физичког контакта) и ласерску клавијатуру. Изложбу и поздравну реч говорио је Јефим Грабој филмски редитељ из Израела који већ три године живи у Гардиновцима.

Фото: Александар Мирков

„Драги пријатељи и комшије, захвалан сам што могу бити овде са вама, на овом догађају и представити изложбу. Када сам први пут стигао у Гардиновце, пре тачно три године, знао сам да ће овај дан доћи. Наравно, то је био пут многих година учења и напорног рада. Овај процес је довео многе дивне људе у мој живот, од којих су неки овде данас. Захваљујући Вама, све је ово могуће. Желим да представим све организаторе који су волонтирали за овај пројекат; Смиљана Чурић сарадник и партнер у овом пројекту, Зорица, Николај Викторов, Дарја Радић, Јелена Миловановић, Елена Сибирцова, Наташа Стулкина, Ивана Томановић, Амитај Хаим из Израела, Евгенија Игњатова, Катарина Томановић, Софија Бркић, Павле Срећков, Марина Такарјова, ментор Сергеј Стрикиљив, такође се захваљујемо Академији уметности у Новом Саду, амбасади Израела у Београду, Општини Тител, Месној заједници Гардиновци, домаћинима који су дочекали наше госте Види и Стевану Стојков. Хвала свој деци из Гардиноваца који су са тако великим интересовањем учествовали на нашој радионици пуни елана, љубави, ентузијазма и радозналости. Невероватно је видети како мала иницијатива може да донесе наду и осветли окружење. Уметност је алат за исцељење, омогућава нам да изражавамо емоције и покрећемо друштвена питања, да изградимо здраву заједницу. У стварности то се преноси у осмех детета које снима своје родитеље филмском камером. Видели смо много осмеха тих дана и то је највеће постигнуће. Надамо се да је ово само почетак и да ће наше село наставити да се развија и цвета, постајући срећније и брижније једни према другима и природи око нас. Све је у нашим рукама.“

Смиљана Чурић се на крају захвалила на подршци и броју одазива на изложби фотографија. Захвалила се свим Гардиновчанима који су сарађивали са фотографима како би направили ову изложбу, на труду и раду да се ово све оствари. Много је посла било и све је на крају успешно остварено. Нада се да ће се овакве прилике још одржавати!

Оставите одговор