Likovna-kolonija-Titel

Ликовна колонија у организацији инвалида рада

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Савез инвалида рада Војводине и Општинска организација инвалида рада Тител организовале су 11. ликовну колонију на коју се одазвало двадесет уметника из Титела, Врбаса, Панчева, Нових Козараца, Зрењанина и Ђурђева.

Двадесет уметника из различитих крајева Војводине, у пријатној и ведрој атмосфери, урадили су дела разноликих тема, техника и стилова.

Изложба готових радова показала је да ће фундус тителске организације инвалида бити богатији за двадесетак вредних дела. Дружење након обављеног посла доказ је да су сви уживали у стваралачком раду, али и у ручку који је припремљен у хотелу „Тиса“ где је и одржана колонија.

Задовољна је била и Винка Секулић, учесница колоније и организатор који је заменила оправдано одсутну Мару Топић. Она је задовољна одзивом уметника и атмосфером у току и после колоније.

На колонији су учествовали: Љубица Ранисављев, Винка Секулић, Милица Поповић, Ђорђе Шаркић, Паја Тополски, Александар Мирков, Иванка Јерков, Душан Тешић, Невенка Ђурнић, Мирослава Рамач, Снежана Хофман, Стево Диклић, Јелка Стојков, Милан Драгољевић, Брацо Азарић, Јелена Бадњевић-Ристић, Ката Стефановић, Снежана Наумовић-Мишановић, Илија Накарада и Слободан Стефановић.

Текст и фото: Стево Диклић

Оставите одговор