Milos-Milosevic-Tisa-Titel-ulov-som-65-kg-07

Сомови рекордери пливају Тисом код Титела

Препоручите пријатељима

ТИТЕЛ: Након вести која је осванула на неким порталима у којој се каже да је у реци Тиси поред Титела уловљен сом тежак 65 килограма, позвали смо Милоша Милошевића, ветеринара којега је послужила риболовачка срећа.

О господину Милошу нисмо знали готово ништа осим да је др ветеринарске медицине и да има приватну ветеринарску амбуланту у Београду, а у Тител долази викендом да се дружи са Титељанима и ужива у лепотама Титела и Тисе.

На наше питање о тачности информације са којом располажемо, спремно је одговорио: „Да, да, тачно је, у суботу у 19.21 капиталац је већ био у чамцу. Ове године ово ми је већ трећи капитални улов. Претходна два су била тешка 17,3 и 19, 2 килограма.“

Miloš-Milošević-Tisa-Titel-ulov-som-65-kg
Фото: Приватна архива Милош Милошевић

Каже да је у претходних пар година имао крупне комаде на удици, али с обзиром да углавном пеца смуђа на варалици, није успео да их извади. Ове године сом се закачио два пута, први пут се откачио, али други пут је изгубио битку.

Господин Милошевић се риболовом бави од малих ногу. Рођен је у Крушевцу где је и живео, али свако лето је проводио у викендици на Тиси поред Жабаљског моста. Вероватно је женидбом са Светланом из Титела превладао тителски „пелцер“, па је у садашњом времену у Тителу готово сваког викенда. А и његови деда и баба су педесетих година прошлог века, а пре одласка у Крушевац, били учитељи у Тителу.

Занимљиво је да је чамац који користи за риболов произведен у тителском НЕЛТ-у, а добио га је 2018. године на лутрији приликом такмичења „Тителска бућка“. Следеће године он и супруга су на истој манифестацији освојили друго место и добили сребрну медаљу.

На питање ко му помаже, воли да каже: „Супруга Светлана и пас Живка.“

За оне који се од аутора овог чланка боље разумеју у риболов и риболовачке приче, господин Милош је дао детаљније податке о прибору који је користио приликом улова капиталца:

Штап је Mate Short Game једноделни 183 cm 150g, машиница Pen Slammer 360, a струна Mate 0,33 4x. Варалице су Luka силиконска главињара и Boce главињара, мајстора из Крушевца. То би била препорука за оне који желе да лове сомове капиталце.

На питање који су му хобији, Милош одговара: „Израђујем риболовачке штапове за вараличарење, бавио сам се макетарством – правио авионе и војна возила у размери 1:72, 1:48, 1:35 и 1:32. Радио сам и диораме са сценама из разних битака.“

У претходне три године урадио је преко 100 бесплатних стерилизација паса и мачака у општини Тител, у сарадњи са Друштвом за заштиту животиња и природе Ђурђево и госпођом Моником Брукнер.

Занимљиво је и то да има положен стручни испит за аласа и уписан је у регистар привредних рибара у Министарству за екологију.

Када још чујете да је 18 година радио у Министарству правде у Васпитно поправном дому у Крушевцу, прво као ветеринар, а после као шеф економије. У КПЗ Падинска Скела редослед послова је сличан. Био је ветеринар, па шеф економије, а на крају начелник Службе за обуку и упошљавање осуђених лица.

После свега тога решио је да се опроба у приватном бизнису у струци. Данас је власник приватне амбуланте за кућне љубимце у Београду.

Све то и још много више стало је у његових 48 година (рођен 1976. године). Сомовима капиталцима предстоји још много година стрепње, јер Милош Милошевић не намерава да их гледа на телевизору заваљен у фотељу. Тиса је арена на којој ће се сусретати у вечитој игри победника и побеђених.

Текст: Стево Диклић

Фотографије: Приватна архива Милоша Милошевића

Оставите одговор